Pasiruoškite sodinimo sezonui: sodo įrankiai, kuriuos verta įsigyti

Atėjus pavasariui prasideda ir sodo darbai, todėl savaitgaliais ar laisvomis dienomis dauguma žmonių skuba į savo sodus. Nors sode ir susikaupia nemažai darbų, dar nereiškia, kad jie būtinai bus varginantys. Sodo darbus gali palengvinti tinkamai pasirinkti sodo įrankiai. Kokybiškų sodo įrankių bei jų komplektų ir daugiau informacijos apie juos rasite interneto svetainėje.

Reklama

Kokie sodo įrankiai reikalingi sodinimui?

Daigams sodinti ar sėkloms pasėti reikia iškasti nedideles duobutes. Tai galite atlikti patogiu mažu kastuvėliu su trumpu kotu. Rinkitės patvarų įrankį, ieškokite kastuvėlio ergonomišku kotu, kad ilgai dirbant nenukentėtų rankos.

Vaismedžiams ar vaiskrūmiams sodinti reikia iškasti gerokai didesnes duobes. Tam naudokite tvirtą didelį kastuvą. Iš kokybiško metalo pagamintas kastuvas ilgiau neatšips, juo galėsite atlikti ir kitus reikalingus darbus.

Pasodintus daigus vėliau būtina ravėti. Tai labai patogu daryti tinkamu kauptuku. Juo taip pat galėsite supurenti žemę, pašalinti piktžoles bei jų šaknis.

Ir pavasarį, ir rudenį dirbant sodo darbus nepavyks apsieiti be grėblio. Grėbliai yra skirtingi. Vieni yra skirti lapams ar žolėms grėbti, o kiti - dirvai purenti, takeliams grėbstyti. Todėl verta turėti kelis skirtingus grėblius.

Kai sode auginami vaiskrūmiai bei vaismedžiai, sklypą juosia gyvatvorė, būtinas tinkamas įrankis šakų genėjimui. Patogiausia šakas genėti sekatoriumi. Pravartu turėti skirtingų dydžių sekatorius, kuriais galėsite genėti įvairaus storumo šakas.

Reklama

Pirkėjų patogumui siūloma įsigyti sodo įrankių rinkinių. Jie susideda iš keleto skirtingų sodo įrankių. Taip pat galima rinktis iš kelių skirtingų komplektacijų.

Sezono pabaigoje peržiūrėkite savo turimus sodo įrankius. Sulūžusius ar naudojimui netinkamus įrankius išmeskite. Likusius tinkamus sodo įrankius paruoškite kitam sezonui.

Pasibaigus sezonui visi sodo įrankiai turi būti nuvalomi, nusausinami, jei reikia pagalandami ir žiemai tvarkingai padedami sandėliuke ar pašiūrėje. Tik tinkamai prižiūrimi sodo įrankiai gali patikimai tarnauti ilgą laiką.

Naudojant tinkamus kokybiškus sodo įrankius, sodo darbai gali būti atliekami greičiau bei kokybiškiau. Rinkitės ergonomiškus iš kokybiško metalo pagamintus sodo įrankius.

Užsakymo nr. 24/03/25/1

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.218.184.214.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...