Minkšti baldai: į ką atkreipti dėmesį perkant?

Perkant naują sofą, kampinę sofą, fotelį ar visą poilsio komplektą, reikėtų atkreipti dėmesį ne tik į dizainą, bet ir į naudojamos apmušalų medžiagos tipą. Pasirinkto baldo išorinių elementų ilgaamžiškumas ir tolesnio naudojimo būdas priklausys nuo jų kokybės.

Reklama

Pirkdami minkštus baldus susiduriame su sunkiu pasirinkimu. Šiandien gamintojai mus stebina neįprastomis formomis, įvairiais aksesuarais, puošniomis spalvomis, o taip pat – visa gama įdomių dizainų ir svorių medžiagų. Šie elementai lemia, ar pasirinktas baldas derės prie modernaus interjero, ar geriau derės klasikiniame išdėstyme.

Sofos ir kampinės sofos su miegojimo funkcija 

Perkant minkštus baldus su miegojimo funkcija, verta pasidomėti, kokie mechanizmai naudojami. Šiuo metu gamintojai naudoja skirtingus miego funkcijos išdėstymo būdus. Todėl turėtume pagalvoti, koks lankstymo būdas mums bus optimalus baldų išdėstymo ir mūsų buto ar namo erdvės kontekste. Jei sofa su miegojimo funkcija bus naudojama tik svečiams lankantis, neturėtų kilti problemų, jei miegojimo funkcija atliekama standartiškai. Tačiau jei kasdieniniam miegui ketiname naudoti kampinę sofą su miegojimo funkcija, verta pasidomėti, ar galima miegojimo funkciją paruošti ant spyruoklės, taip, kaip gaminama baldo sėdynė. Tai užtikrins didesnį baldų patvarumą ir patogumą.

Kokį audinį pasirinkti?

Apmušalų ir audinio pasirinkimas itin svarbus, nes jis papuoš jūsų sofą, ar kitą minkštą baldą. Nėra vieno auksinio patarimo, kuris leistų teisingai pasirinkti. Tačiau verta rinktis tokį audinį, kuris būtų atsparus trinčiai ir turi tokių savybių, kokių mes norime. Jei namuose turime gyvūnų, tai turėtų būti lengvai valomas ir naminiams gyvūnėliams tinkamas audinys. Jei turime mažų vaikų, būtų gerai, kad jis būtų lankstus, hidrofibinis ir patvarus. Visada verta pasiteirauti pardavėjo apie siūlomus audinius, patikslinti mūsų lūkesčius minkštiems baldams ir sąlygas, kuriomis jie bus naudojami.

Reklama

Didelis prieinamumas rinkoje internetu, taip pat turi didžiulę įtaką baldų kainoms. Už nedidelę sumą galima rasti funkcionalių sofų ar komplektų, kurie, nors ir neturi natūralios odos apmušalų, gali puikiai atrodyti ir džiuginti jus ilgus metus, kartu išlikdamos itin patvarios ir ilgaamžės.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.17.150.163.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...