Ar visada galima atlikti regos korekcija?

Nors regos korekcijos procedūra gali atrodyti viliojančiai, deja, ji ne visada yra galima, nes, esant kai kurioms akių ligoms, korekcija negalima. Tad prieš ją pasirenkant yra būtina pasitarti su akių gydytoju, o jis ir priima galutinį sprendimą.

Reklama

Kokios yra pagrindinės priežastys, kai negalima atlikti regos lazerinės korekcijos?

Pagrindinės priežastys draudžiančios atlikti regos lazerinę korekciją yra šios – įvairios autoimuninės ligos, pirminės ir antrinės imunodeficitinės būklės, ligos, kurios gali turėti įtakos gijimui.

Ši procedūra negalima ir tada, kai sergama glaukoma, katarakta, kai ragena yra per daug plona arba palaipsniui plonėja, kai progresuoja trumparegystė. Negalima regos korekcija ir tada, jei anksčiau buvo operuota atšokusi tinklainė.

Koks yra numatytas amžiaus diapazonas, kada galima atlikti regos korekciją?

Pirmiausiai regos korekcijos negalima atlikti nepilnamečiams. Dažniausiai regos korekcijos pacientais yra 20 – 45 metų asmenys. O rega įprastai stabilizuojasi tarp 18 - 22 metų žmogaus amžiaus. Ji kartais gali kisti, tačiau galutinai susiformuoja iki 30 metų amžiaus.

Jeigu žmogus visą laiką iki 45 – 50 savo gyvenimo metų labai gerai matė ir neturėjo jokių problemų su rega, o paskui staiga atsirado toliaregystė, tada lazerinė korekcija negalima, nes tokiu atveju regos pokyčiai vyksta dėl akies lęšiuko senėjimo, todėl korekcija jau nebegali padėti.

Kokios gali būti taikomos lazerinės korekcijos išlygos vyresnio amžiaus pacientams?

Kai pradeda atsirasti senatvinė toliaregystė, tada gali tekti nešioti dvejus arba progresinius akinius – vienus į tolį, kitus – matymui iš artimo atstumo. Tokiais atvejais lazerinė korekcija gali būti naudinga, po jos gali užtekti nešioti paprastus skaitymo akinius.

Reklama

Tuo tarpu jei pagyvenęs žmogus susitaiko su faktu, jog nuolat teks nešioti akinius į tolį, o skaitant jų nebereikės, tada lazerinė regos korekcija nėra taikoma. Bet jeigu asmuo dėl kokių nors asmeninių priežasčių nenori nešioti akinių į tolį, o vietoj to sutinka nešioti skaitymo akinius, tada korekcija atliekama. Visais jums rūpimais regos korekcijos ir kitais akių ligų klausimais informacijos ieškokite interneto svetainėje: https://regoscentras.lt/.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.145.60.29.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...